TDS متر و توضیحات مفصل

ساخت وبلاگ
  • نگاه کلی

TDS متر ابزاری است که برای اندازه گیری سختی آب کاربرد دارد. این TDS متر تایوانی برند سافت واتر بوده و دارای تائیده های NSF  و Water Quality می باشد. TDSمتر تایوانی یک نمونه قابل حمل از TDSمتر است و در واقع یک TDS متر قلمی میباشد و به راحتی درون جیب قرار می گیرد و می توانید آن را با خود جابجا کنید. TDS متر سافت واتر در یک جلد چرم قرار داده شده و قسمت جلوی جلد آن را پلاستیک شفاف در نظر گرفته اند، تا هنگامی که سختی سنج درون جلد چرمی خود قرار دارد، روشن یا خاموش بودن سختی سنج قابل مشاهده باشد. همچنین در پشت جلد TDS متر یک گیره تعبیه شده که بتوان به راحتی سختی سنج آب را به لباس کار وصل نمود. TDSمتر سافت واتر در دو رنگ سفید و زرد ارائه می شود.

استفاده از سختی سنج آب بسیار آسان است. قسمت پایین TDSمتر دو الکترود دارد که برای محاسبه سختی آب باید این قسمت را به اندازه کمتر از 1 سانتی متر وارد آب نمایید. همچنین دراین قسمت TDS متر یک حسگر وجود دارد که بر اساس هدایت الکتریکی آب، محاسباتی را انجام داده و سختی آب را نشان می دهد. منظور از سختی میزان کل املاح محلول در آب است.

این سختی سنج یک نمونه خانگی اما با دقت زیاد است. حتی اغلب کارشناسان و نصابان تصفیه آب از این نمونه استفاده می کنند. با این حال برای سنجش های دقیق آزمایشگاهی مناسب نیست.

در قسمت بالای TDSمتر یک درپوش وجود دارد. اگر درپوش برداشته شود باتری ۳ ولت ساعتی مشاهده می شود. باتری استفاده شده در سختی سنج به راحتی قابل تعویض است. تا زمانی که باتری از TDS متر خارج نشود، TDS متر قابل استفاده است و پس از‌ آن باید مجددا کالیبره شود.

TDSمتر SoftWater دارای یک نمایشگر نسبتا بزرگ است و تا چهار رقم را نمایش می دهد. بنابراین محدوده وسیع تری از سختی آب قابل خوانش می باشد. اطلاعات از طریق این LCD  نمایش داده می شوند. اغلب سختی سنج ها نمایشگر سه رقمه دارند و به همین دلیل این سختی سنج ارزش زیادی دارد.

 یکی از مزیت های سختی سنج آب سافت واتر این است که نمایشگر آن چراغ دارد. اگر TDS آب که در نمایشگر نشان داده می شود زیر ۴۰ PPM باشد، رنگ نمایشگر سبز می شود. در صورتی که TDS  آب بالای ۴۰ باشد رنگ نمایشگر قرمز می شود. زمانی که شما دسترسی به خواندن عدد نمایشگر ندارید، از طریق تغییر رنگ نمایشگر می توانید محدوده TDS آب را تشخیص دهید. به عنان نمونه ممکن است لازم باشد سختی سنج را وارد گودال عمیق آب کنید و نتوانید عدد را بخوانید. از طریق رنگ نمایشگر می توان سختی یا نرم بودن آب را از همان فاصله تشخیص داد.

 در پایین نمایشگر  TDS متر سافت واتر ۳ دکمه قرار گرفته است. دکمه اول برای روشن و خاموش کردن TDS متر است که HOLD هم می باشد، یعنی عدد قرائت شده را ثابت نگه می دارد. در شرایطی که مجبور هستید TDS متر را وارد یک برکه یا گودال آب کنید و امکان مشاهده نمایشگر در آن وضعیت وجود ندارد، با زدن این کلید، عدد محاسبه شده، ثابت شده و می توانید عدد را مشاهده نمایید.

بدلیل اهمیت دما در اندازه گیری سختی آب این نمونه از TDS متر دارای دماسنج داخلی می باشد و می توانند دمای آب را به سانتی گراد و فارنهایت نمایش دهد. دماسنج TDS متر ۴ رقم تایوانی به دلیل سنسوری که روی آن تعبیه شده بسیار دقیق عمل می کند و شما می توانید تشخیص دهید که دمای آبی که سختی آن را اندازه گیری می کنید، دمای آب آزمایشگاهی است یا خیر! اندازه گیری سختی آب حتما باید طبق استاندارد آزمایشگاه انجام شود. یعنی دمای آب باید حدود 25 درجه سانتی گراد باشد. اگرچه دمای بین 22 تا 28 درجه هم قابل اعتماد است، اما دماهای خیلی بالاتر یا پایین تر ممکن است باعث بروز خطا در محاسبه شوند. 

با زدن دکمه MODE می توانید مشخص کنید که سختی آب یا هدایت الکتریکی آب نشان داده شود. سختی آب را به صورت PPM و هدایت الکتریکی به واحد میکرو زیمنس بر سانتی متر نشان داده می شود. واحد سنجش سختی آب PPM می باشد. PPM مخفف Part Per Million است. عدد اندازه گیری شده میزان ناخالصی ها را در هر یک میلیون از واحد نشان میدهد.

دکمه CLEAR  نیز برای پاک کردن عددی که نمایشگر نشان می دهد استفاده می شود.

***

  • مزایا
  • دارای کلید HOLD برای نگهداشتن عدد خوانده شده
  • دقت بالا در اندازه گیری سختی آب
  • استفاده از جلد چرمی و شیک
  • نمایشگر دارای چراغ برای تشخیص سریع سختی آب
  • دارای نمایشگر ۴ رقمه
  • قابلیت اندازه گیری EC یا هدایت الکتریکی آب
  • قابلیت اندازه گیری دمای آب
  • معایب
  • عدم ضد آب بودن
بانك اطلاعات مهندسی مکانیک...
ما را در سایت بانك اطلاعات مهندسی مکانیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : meinformationa بازدید : 213 تاريخ : سه شنبه 2 مرداد 1397 ساعت: 19:27